top of page
Zoeken
  • Franiver

Voordelen van het impregneren van de gevelImpregneren: wat is het precies?

Dag in dag uit wordt uw buitengevel blootgesteld aan de invloeden van het weer en omgevingsvervuiling, waardoor uw muren worden aangetast. Voegen worden poreus, zodat uw gevel niet meer waterdicht is, wat vaak voorkomt bij oudere woningen. Zo krijgt doorslaand vocht vrij spel. Dat kan het uitzicht van uw gevel ook ernstig aantasten: uw gevel wordt vuil, voegen en bakstenen gaan afbrokkelen of scheuren en er kan zelfs mos op uw gevel komen te staan. Uiteindelijk kunnen vochtige binnenmuren en ongezonde schimmelvorming in huis het gevolg zijn.

Door een gevel te impregneren, wordt hij waterafstotend. Er wordt een impregneermiddel op de gevel aangebracht, dat in de stenen en het voegwerk dringt en een beschermlaag tegen vocht vormt. Daardoor zal het water als het ware van de gevel afrollen. Tegelijkertijd kan de gevel wel nog ademen.


Wat zijn nu de voordelen van het impregneren van de gevel?

• Beschermend

Het grootste voordeel is uiteraard dat door de toediening van een impregneermiddel er geen vocht meer van buiten naar binnen kan doorslaan. Door de beschermlaag neemt de wateropname door de bouwmaterialen sterk af en wordt de gevel beschermd tegen vocht. Doordat water niet meer in de muur kan trekken, kan zo bij vriesweer vochtschade worden vermeden. Met een droger huis zorgt u natuurlijk ook voor een gezondere leefomgeving voor uzelf en uw gezin.


• Vuilafstotend

Muren die geïmpregneerd zijn, blijven langer schoon en kunnen ook makkelijker schoongemaakt worden als ze tóch vuil worden. Het is namelijk moeilijker voor algen, mossen en roet om zich vast te zetten op de geïmpregneerde gevelsteen. Eén keer investeren levert dus vele jaren resultaat op. Mooi meegenomen: een schone gevel ziet er ook gewoon aantrekkelijker uit, wat de waarde van uw huis ten goede komt.


• Isolerend

Omdat impregneren ervoor zorgt dat uw muren drogen worden en blijven, helpt het ook de isolatiewaarde van uw buitengevels te verhogen. Een vochtig huis is immers moeilijker warm te houden.


Bent u overtuigd van de voordelen van het impregneren van uw gevels? Neem dan contact op met een professional. De vaklui van Franiver in Oudenaarde weten precies hoe ze een dergelijke klus moeten aanpakken!


22 weergaven0 opmerkingen
bottom of page