top of page
Zoeken
  • Franiver

Vochtbestrijding in de winter: tips voor een droge gevel


Creëer een warme en behaaglijke woning

In de winter is het extra belangrijk om een warme en behaaglijke woning te creëren voor u en uw gezinsleden. Tijdens de koude en natte wintermaanden ontstaat er namelijk sneller vocht en condensatie in uw huis. Dit is niet alleen schadelijk voor de bouwkundige constructie van uw woning, maar ook voor uw gezondheid. Zo zijn hoestbuien en astma voorbeelden van gezondheidsklachten die kunnen optreden.

U herkent een vochtprobleem onder andere aan afbladderende verf, afbrokkelend pleisterwerk, schimmel, loslatend behang en een muffe lucht in uw huis. Bij uw gevel moet u alert zijn op barsten, verzakkingen en verhardingen bij bijvoorbeeld de klinkers.


Vochtproblemen in de winter vermijden

Voorkom vochtproblemen in de winter

U voorkomt vocht in uw woning door uw gevel regelmatig te laten onderhouden en impregneren. Door een waterafstotende coating aan te laten brengen, is uw gevel beter bestand tegen condensatie en vochtproblemen. Het vocht zal namelijk minder makkelijk doordringen tot de bakstenen.

Daarnaast is ventilatie van groot belang. Dit kan zowel op de natuurlijke manier als via een ventilatiesysteem. Uw woning in de winter ventileren doet u door dag en nacht voldoende ventilatieroosters en klepraampjes open te zetten. Ventileer uw woning extra na het koken, slapen, douchen of baden. Een ventilatiesysteem is aan te raden als een ruimte (zoals de kelder of badkamer) niet over ramen en deuren beschikt.


Franiver helpt bij vochtbestrijding

Franiver uit Oudenaarde helpt graag bij de vochtbestrijding in uw woning. Wij voeren een professionele gevelrenovatie en -onderhoud uit en impregneren uw gevel. Zo bent u klaar voor de winter. Door middel van een vochtdiagnose onderzoeken we hoe vochtig uw woning momenteel is én op welke manier we het vochtprobleem het beste kunnen oplossen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Contacteer ons dan gerust voor een vrijblijvend advies en een offerte. Wij denken graag met u mee.

5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page