top of page
Zoeken
  • Franiver

Gevelbepleistering met crepi of gevelrenovatie met steenstrips? Aan u de keuze.

Misschien is uw gevel aan een opknapbeurt toe of wil u hem een heel ander uitzicht geven. Dat kunt u op verschillende manieren aanpakken. Zo kunt u de gevel laten bepleisteren met crepi of hem met steenstrips laten bekleden. Maar wat is nu de beste optie? Dat hangt eigenlijk volledig van uzelf af: beide methoden bieden immers hun eigen mogelijkheden en voordelen.


Gevelbepleistering met crepi

Als uw uw gevel wil bepleisteren met crepi, heeft u de keuze uit twee mogelijkheden: synthetische sierpleister of mineraal gebonden sierpleister. De eerste is erg sterk, gaat door zijn elasticiteit minder snel scheuren en wordt ook minder snel vuil, terwijl de tweede beter geschikt is voor erg oneffen oppervlakken, omdat hij erg dik kan worden aangebracht. Mineraal gebonden sierpleister is trouwens compleet ecologisch. In zo’n dikke pleisterlaag kunnen bovendien patronen worden aangebracht. Voor welk soort crepi u ook kiest, de voordelen zijn duidelijk:

• Crepi kan uw gevel een strak en modern uiterlijk geven.

• Het is prima te combineren met verschillende soorten isolatie.

• Het bestaat in vele kleuren en kan op verschillende manieren afgewerkt worden.

• Gevelbepleistering met crepi is een relatief goedkope gevelbekleding en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.Gevelrenovatie met steenstrips

U kunt ook gaan voor een gevelrenovatie met steenstrips. Dat zijn strips van bak- of natuursteen van enkele centimeters dik, die met een speciale lijm op de gevel worden bevestigd. Daardoor gaat de gevel er helemaal anders uitzien, maar kan wel een rustiek uitzicht behouden blijven. Werken met steenstrips heeft ook zijn eigen voordelen:

• Steenstrips zijn dun, waardoor uw gevel dus niet opvallend méér naar voren springt.

• Er kan isolatie onder geplaatst worden, wat ze geschikt maakt voor een totale gevelrenovatie.

• Ze bestaan in tientallen varianten, van een uitvoering in verweerde, oude baksteen tot een hippe, robuuste look met natuursteen en alles ertussen.

• Steenstrips geven je woning een authentieke look, zonder zware verbouwingswerken.

• Ze zijn makkelijk op maat te zagen en snel te plaatsen.


U merkt het: beide hebben vergelijkbare sterktes en welke methode u kiest, hangt grotendeels af van uw smaak en budget. Wat het ook wordt, Franiver is de aangewezen partner voor uw gevelrenovatie.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page